Giants’ Causeway & North of Belfast

For the second tour, I booked it from britmovietours.com. Everything was more or less the same, except for a slightly better bus – a table for each seat, not the foldable one. But still, I think it’s better to book it from your hostel/hotel to get discounted price.

Di tour kedua, saya mesennya lewat britmovietours.com. Semuanya kurang lebih sama, kecuali bus nya yang punya meja untuk tiap tempat duduk (meja beneran bukan meja lipet). Tapi tetep sih, lebih enak memesannya dari penginapan soalnya diskonnya lebih besar dibanding 10% diskon pelajar.

Castle Black & The Wall

There was filming going on, therefore we couldn’t get any closer to the place. We just passed by and saw it from afar.

Karena lagi ada filming, jadi emang gak bisa deket-deket. Kita cuma sekedar lewat dan ngeliat dari jauh.

Cushendun Caves

Our first stop is the caves where Melisandre gave birth to her ‘shadow assassin’, who then went on to kill Renly Baratheon. (As Carnlough Harbor was used for the filming of season 6 (2016), currently there’ll be an additional stop prior to this cave).

Perhentian pertama adalah gua tempat Melisandre melahirkan ‘shadow assassin’, yang akhirnya ngebunuh Renly Baratheon. (Dan dari yang saya peratiin, karea Carnlough Harbour dipake untuk syuting di Season 6, akan ada pemberhentian tambahan sebelum ke gua ini).

DCIM103GOPROGOPR7895.gameofthronesday2006

Carrick-a-Rede Rope Bridge

There wasn’t any GoT-related thing about this place, but it’s a historic rope bridge that connects the coastal cliffs of Northern Ireland to Carrick-a-Rede Island.

Tempat ini gak ada hubungannya dengan GoT sih, tapi jembatan tali ini katanya bersejarah soalnya nguhubungincoastal cliffs of Northern Ireland ke pulau Carrick-a-Rede.

There’s gonna be an extra fee of £7 if you want to cross the bridge.

Untuk lewatin jembatan ini akan ada biaya tambahan £7.

DCIM103GOPROG1637912.DCIM103GOPROG1728094.

Larrybane Quarry – Renly’s Camp

During the same stop, you can also spot the Storm’s End i.e. Renly’s Camp.

Dipemberhentian yang sama, kita juga bisa liat the Storm’s End yang merupakan Renly’s Camp.

Ballintoy Harbour – Iron Islands

Next we made a quick stop at Ballintoy Harbour or the Lordsport, the port town on the island of Pyke, in the Iron Islands, where Theon Greyjoy would return to his family and is later baptised in the name of the Drowned God.

Selanjutnya kita berenti sebentar di Pelabuhan Ballintoy atau Lordsport, kota pelabuhan di island of Pyke, Iron Islands, dimana Theon Greyjoy balik ke keluarganya dan terus dibaptis di pantai.

IMG_6007

It is also the place where Gendry escapes Dragonstone in a rowing boat (and it takes him one season to arrive).

Ini juga juga tempat dimana Gendry kabur dari Dragonstone pake kapal dayung (terus satu season gak nyampe-nyampe).

Giant’s Causeway

We then stopped at Northern Ireland’s UNESCO World Heritage-listed with 40,000 interlocking hexagonal-shaped stones, Giant’s Causeway!

Selanjutnya kita berhenti di Northern Ireland’s UNESCO World Heritage-listed, Giant’s Causeway!

11228056_10153681027064189_8828349559507594262_o

It’s gonna be a looong walk from the car park or you can just prepare some coins and take a shuttle bus.

Fyi, tempatnya itu lumayan jauh dari tempat parkir mobil, jadi kebih baik siapin koin beberapa pounds untuk naik shuttle bus.

DCIM103GOPROGOPR8194.

Antrim Hills Way – “The man who passes the sentence should swing the sword”

It was another quick stop to see the place where Ned Stark beheaded the Night’s Watch deserter. However, the current route of this tour has been changed and would not stop at this place anymore. Instead, they will stop at Dunluce Castle, the 17th century ruins that was used as the exterior of the House of Greyjoy.

Disinilah tempat Ned Stark menggal kepala Night’s Watch yang dikirain boong kalo doi ngeliat White Walker. Tapi setelah saya peratiin lagi, kayaknya rute tour udah diubah dan gak berhenti di tempat ini lagi. Sebagai gantinya, tour akan berhenti di Dunluce Castle, bangunan dari abad ke-17 yang digunain sebagai exterior dari House of Greyjoy.

Dark Hedges

The last stop of this tour is The Dark Hedges, a row of trees planted by a Northern Ireland family over a century ago. It’s also where Arya Stark dressed as a boy to escape King’s Landing. Fyi, the crews spent about a week of preparation before filming the less-than-30-seconds scene.

Perhentian terakhir dari tour ini adalah The Dark Hedges! Deretan pohon yang ditanem sama keluarga dari Ireland lebih dari satu abad yang lalu. Disini juga tempat Arya Stark kabur dari King’s Landing. Ternyata eh ternyata, para kru nyaipin tempat ini sekitar seminggu, sebelum akhirnya syuting untuk adegan yang gak nyampe 30 detik.

IMG_6030the-dark-hedges-tree-tunnel-15

We went back to Belfast as soon as we finished taking pictures around Dark Hedges. Dropped of at the city centre, I immediately headed to Airport to catch my evening flight.

Setelah selesai foto-foto di sekitar Dark Hedges, kita langsung balik ke Belfast. Begitu turun dari bus saya langsung menuju ke Bandara untuk mengejar flight malem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close